Σε επαγρύπνηση και επιφυλακή για τον κορονοϊό-Ένας ακόμη θάνατος στην Κοζάνη (live+video)

Στη φάση του μετριασμού βρίσκεται η χώρα μας όσον αφορά στην πανδημία, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησης των περιοριστικών μέτρων για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις. Ένας ακόμη θάνατος καταγράφηκε στην Κοζάνη, ο έκτος στην περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης. Πρόκειται για έναν
79χρονο από την περιοχή της Εορδαίας, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 56 νέα κρούσματα από τον κορονοϊό, και έφτασαν συνολικά τα 1.212. Καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 43. Μέχρι χθες, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 72 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αυτών είναι 65 ετών και πάνω από τους μισούς έχουν υποκείμενο νόσημα. Να σημειωθεί, τέλος, ότι από τις ΜΕΘ έχουν πάρει εξιτήριο πέντε ασθενείς.

Ν. Παπανδρέου: Οι σοβαρές ελλείψεις στο υγειονομικό υλικό προκαλεί στρες στο νοσηλευτικό προσωπικό

Για τη δύσκολη μάχη που δίνουν με την πανδημία του κορονοϊού μίλησε ο πρόεδρος Νοσηλευτών Αττικής Νίκος Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε υγειονομικό υλικό δημιουργούν έντονο στρες στους εργαζόμενους και δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

www.ert.grΠηγή ert.gr