Σε εξέλιξη ως τις 23 Μαρτίου θα είναι η πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας Ηνίοχος. Με ορμητήριο την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα αεροσκάφη από 7 διαφορετικές χώρες ασκούνται σε πολλαπλά σενάρια αεροπορικών αποστολών. Η ΕΡΤ συνάντησε στην Ανδραβίδα και τον καλύτερο πιλότο του ΝΑΤΟ. Είναι Έλληνας, Σμηναγός της 335 Μοίρας «Τίγρης» και ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του ως ο Ιπτάμενος που θα ήθελαν να έχουν δίπλα τους την κρίσιμη στιγμή.

Εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας Ηνίοχος. Με ορμητήριο την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα αεροσκάφη από 7 διαφορετικές χώρες ασκούνται σε πολλαπλά σενάρια αεροπορικών αποστολών.

Πάνω από 100 απογειώσεις την ημέρα εδώ και μια βδομάδα, γίνονται από τη βάση της Ανδραβίδας. Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Ηνίοχος» η οποία ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με λίγες συμμετοχές και σταδιακά επεκτάθηκε με χώρες εντός και εκτός ΝΑΤΟ να δηλώνουν συμμετοχή για να εκπαιδευτούν οι ιπτάμενοι τους με αυτούς που ζουν όπως θα πολεμήσουν.

Ο Ηνίοχος ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και τα αεροσκάφη απ’ όλες τις χώρες πέταξαν κυρίως στην Πελοπόννησο, το Ιόνιο και τη Θεσσαλία, στο πεδίο βολής της Κρανέας. Από σήμερα οι αεροπορικές αποστολές περιλαμβάνουν πτήσεις στο ανατολικό Αιγαίο, στα όρια του FIR Αθηνών. Την περασμένη εβδομάδα η παρουσία της Τουρκικής αεροπορίας με παραβιάσεις στο Αιγαίο ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές.

Στο πλαίσιο του Ηνιόχου στην Ανδραβίδα θα βρεθούν οι πρέσβεις των κρατών που συμμετέχουν ενώ το παρόν θα δώσει και ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Σιδέρης

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή:ert.gr