Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί στην Κρήτη. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 37 χλμ δυτικά, νοτιοδυτικά της Άρβης με εστιακό βάθος 42,7 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο στο νησί, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή δηλ. από τη Ρόδο, την Πελοπόννησο, ακόμα και την Αττική. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Ο πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «από τις έξι» ότι διερευνάται ο σεισμός, καθώς δεν γνωρίζουν τα ρήγματα που υπάρχουν σε εκείνη την περιοχή, ενώ σημείωσε ότι το μεγάλο εστιακό βάθος που είχε η σεισμική δόνηση δεν συσχετίζεται με τη σεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι. «Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των δεδομένων τα οποία αντλούμαι από τις καταγραφές που έχουμε αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται μια πιο καλή αξιολόγηση, καθώς έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης».
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να ενεργοποιήσει και άλλα ρήγματα και αυτό είναι που εξετάζεται αυτή τη στιγμή.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί και ειδικά στην σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία των κατοίκων, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ηρακλείου Δημήτρης Καρυωτάκης.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr