Ο σεισμός στη Σάμο στοίχισε τη ζωή στα δύο νέα παιδιά, τα οποία καταπλάκωσε τοίχος από ένα ετοιμόρροπο σπίτι, την ώρα που επέστρεφαν από το μάθημά τους. Επίσης, οι υλικές καταστροφές σε κτίρια του ακριτικού νησιού είναι σοβαρές, ενώ θεωρούνται πιθανές ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

Ο σεισμός στη Σάμο με τη μετασεισμική ακολουθία απασχολεί από την πρώτη στιγμή τους επιστήμονες. Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο Facebook εκτιμά ότι θα ακολουθήσουν ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

Διαβάστε την ανάρτηση του Γεράσιμου Χουλιάρα:

“Περιορισμένη σε 127 μετασεισμούς η ανάλυση του πρώτου 48 όρου δείχνει φυσιολογική τιμή β=1.1 και φθίνουσα πορεία στον αριθμό των μετασεισμών στην Σάμο. Όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση μου αυτό δε σημαίνει επουδενί κανέναν εφησυχασμό διότι είναι πολύ νωρίς και θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς στην εξέλιξη της ακολουθίας τις επόμενες μέρες και εβδομάδες”.

 

Εικόνες από το σεισμό στη Σάμο που άφησε πίσω του νεκρούς, τραυματίες κι ερείπια, δημοσιεύει το samosvoice.gr:

 

φωτογραφίες: samosvoice.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Σεισμός στη Σάμο: “Έρχονται ισχυροί μετασεισμοί” – Σοκαριστικές εικόνες από τις καταστροφές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr