“Καλπάζει” ο κορονοϊός στην Αυστρία και την Ελβετία. Οι αυστριακές αρχές ανακοίνωσαν 1.346 νέα κρούσματα Covid19 μέσα σε ένα 24ωρο. Άλλα 2.823 οι ελβετικές αρχές.

Ο κορονοϊός “χτύπησε” την Αυστρία με 1.346 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA σήμερα, Τετάρτη (14.10.2020).

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται από το τέλος Ιουνίου και έχει ξεπεράσει το ρεκόρ που είχε καταγράψει στις 26 Μαρτίου των 1.050 ημερήσιων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο οργανισμό δημόσιας υγείας της χώρας, την Υπηρεσία Ασφαλείας της Υγείας και των Τροφίμων.

Στην Ελβετία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της ασθένειας αυξήθηκε κατά 2.823 μέσα σε μια ημέρα, διπλάσια αύξηση σε σχέση με τις 9 Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από στοιχεία της ελβετικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

Η υπηρεσία κατέγραψε συνολικά 68.704 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελβετία και στο γειτονικό μικρό πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν. Ο αριθμός των νεκρών από Covid19 αυξήθηκε κατά οκτώ και έφθασε τους 1.816.

Η χώρα ανέφερε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα τέλη Φεβρουαρίου και αυτό τον μήνα έκανε ρεκόρ αφού προηγουμένως είχε πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών κρουσμάτων την 1η Ιουνίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Σαρώνει ο κορονοϊός σε Αυστρία – Ελβετία: Ρεκόρ με συνολικά 4.100 νέα κρούσματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr