Σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό πρόβλημα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δήλωσε ότι βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα ο κ. Μισέλ επανέλαβε ότι η Ε.Ε. δεσμεύεται να υποστηρίξει ενεργά τη «δήλωση ΕΕ-Τουρκίας» (σ.σ τη συμφωνία για προσφυγικό). «Είμαστε ενεργά δεσμευμένοι στην υποστήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» καταλήγει.

Click4more: Χρυσοχοΐδης στον Έβρο: “Δεν περνάει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα”! video

Παράλληλα, ο Σαρλ Μισέλ έκανε γνωστό ότι μίλησε και τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με την απώλεια της ζωής των Τούρκων στρατιωτών.

Ωστόσο ο Βέλγος πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες στη Συρία, δηλ. και την Τουρκία, να αποσυρθούν και να δεσμευτούν για βιώσιμη και μακροχρόνια κατάπαυση του πυρός και πολιτική λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

 

To άρθρο Σαρλ Μισέλ: Στο πλευρό της Ελλάδας στο μεταναστευτικό – Τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr