Σάλος με τις δηλώσεις Τότσι για Ελλάδα και Τουρκία- Αποστάσεις έλαβε η ΕΕ

Έντονες αντιδράσεις, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προκάλεσε η ανάρτηση της Ιταλίδας διευθύντριας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και ειδική σύμβουλος του Ύπατου Αρμοστή της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, Νάταλι Τότσι, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο τουίτ της, κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να αναιρέσουν τις «μάτσο» πολιτικές και να ανακαλύψουν το πνεύμα της διπλωματίας.

Συγκεκριμένα, η Τότσι ανέφερε ότι «η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο δεν είναι καινούρια. Είναι μια παλιά σύγκρουση για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο αν η Ελλάδα και η Τουρκία αναιρέσουν την «μάτσο» πολιτική τους και ανακαλύψουν το πνεύμα της διπλωματίας όπως στο σεισμό του ’99».

Αποστάσεις έλαβε η Κομισιόν, δηλώνοντας δια του εκπροσώπου της Πίτερ Στάνο ότι «η κ. Τότσι εξέφρασε προσωπικές απόψεις κι όχι τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ».

«Η κ. Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την ΕΕ, είναι ειδική σύμβουλος, μεταξύ άλλων ευθυνών που έχει, και οι παρατηρήσεις της είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ΕΕ, δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου» ανέφερε ο κ. Στάνο.

www.ert.gr

Πηγή ert.gr