Έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Ρόδο 187 άτομα από την Ολλανδία ηλικίας 18-70 ετών, για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου, οι οποίοι μετέχουν στο σχέδιο της Sunweb, σε συνεργασία με την Ολλανδική κυβέρνηση για «διακοπές υπό δοκιμή».

Έχουν όλοι αρνητικό μοριακό τεστ για κορονοϊό και θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου, όπου θα διαμείνουν για μια εβδομάδα.

Δεν θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία, την οποία θα βλέπουν μόνο από τα παράθυρά τους, αλλά θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Υπενθυμίζεται, πως τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι είχαν κάνει αίτηση για το πείραμα, σύμφωνα με το BBC, που έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι ταξιδιώτες έκαναν τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που τους έφερε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», που ήταν αρνητικά στην covid-19, ενώ θα κάνουν ακόμη ένα και μετά το ταξίδι. Επιστρέφοντας θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών και εάν κάποιος μολυνθεί από κορονοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία.

Ρεπορτάζ: Αριστείδης Μιαούλης

www.ertnews.grΠηγή ert.gr