Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα οι τοπικοί παράγοντες της Δωδ/σου, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του στη Ρόδο.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, το θέμα έθεσαν οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, ενώ ήταν ένα από τα αιτήματα στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου. Από την πλευρά του υπουργού δόθηκε η υπόσχεση ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος ότι με σκληρή δουλειά και σύστημα θα περάσουμε στην επόμενη μέρα της πανδημίας. «Έχουν υπάρξει πολλά και διαφορετικά μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εδώ στην Περιφέρεια το ποσό υπερβαίνει κατά πολύ το 1,7 με 1,8 δις ευρώ, αφού μόνο οι επιστρεπτέες προκαταβολές έφθασαν το 1,4 δις» είπε και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει επίσης στοχευμένες μειώσεις φόρων και εισφορών.
«Ό,τι είπαμε προεκλογικά γίνεται» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τις φετινές με τις περσινές φορολογικές δηλώσεις τους για να το διαπιστώσουν. Επίσης δήλωσε ικανοποιημένος γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και η υλοποίηση έργων από το ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην περιοχή είναι καλά, πρόσθεσε όμως ότι το μόνο όπλο αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας παγκοσμίως είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών.
Μάλιστα στο πρόγραμμα της επίσκεψης του στη Ρόδο, συμπεριέλαβε και το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού.

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr