Ρωσία και Κίνα αντιδρούν για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

Οι νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον κινεζικής υπηρεσίας η οποία αγόρασε ρωσικά όπλα απειλούν «την παγκόσμια σταθερότητα», προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι «παίζει με τη φωτιά».
Χθες Πέμπτη οι ΗΠΑ προσέθεσαν 33 πρόσωπα και οντότητες από τη Ρωσία στον κατάλογο που έχουν συγκροτήσει με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι κακόβουλες δραστηριότητες της Ρωσίας και άλλων χωρών. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει επιχειρηματικές σχέσεις μαζί τους κινδυνεύει να του επιβληθούν κυρώσεις.

Μεταξύ αυτών ήταν και η China’s Equipment Development Department, η κινεζική στρατιωτική διεύθυνση εξοπλισμών, και ο διευθυντής της. Οι κυρώσεις σχετίζονται με την αγορά από την Κίνα δέκα μαχητικών αεροσκαφών SU-35 το 2017 και πυραύλων εδάφους αέρος S-400 και σχετικού εξοπλισμού το 2018, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επιβολή κυρώσεων εις βάρος μας έχει γίνει το αγαπημένο χόμπι της Ουάσιγκτον, δηλώνει το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, ενώ η Κίνα απειλεί ότι το ανόητο παιχνίδι της Ουάσιγκτον με τη φωτιά, θα γίνει επικίνδυνο. Και οι δύο προειδοποιούν ότι έρχονται αντίποινα.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,Sputnik

 

www.ert.grΠηγή: ert.gr