Ραντεβού στο Πόρτο Λάγος κι αυτό το καλοκαίρι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πόρτο Λάγους διοργανώνει την καθιερωμένη πια γιορτή σαρδέλας το Σάββατο 20 Ιουλίου στο χώρο του λιμανιού. Με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους να έρθουν στο Πόρτο Λάγος για να ζήσουν μια όμορφη βραδιά με μουσική, χορό, φρέσκο ψάρι και άφθονο ποτό.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, η κα Αναστασία Γκιαουράκη

«Εκτός από πιάτα με σαρδέλα θα ψήνουμε φέτος και κρεατικά. Θα έχουμε ζωντανή μουσική με άφθονο ποτό και πολύ γλέντι» υπόσχεται και η πρόεδρος του Συλλόγου, η κα Αναστασία Γκιαουράκη και σημειώνει « Να έρθουν όλοι στο λιμάνι για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί».

Ένα όμορφο ψαροχώρι
Οι περισσότεροι κάτοικοι του Πόρτο Λάγους ασχολούνται με την θάλασσα. Είναι ψαράδες, παράκτιοι αλιείς αλλά και μέλη του αλιευτικού συνεταιρισμού. Ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό, « λίγο παραμελημένο από τις δημοτικές αρχές», όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι  σημειώνουν που με τη συμβολή του Συλλόγου «παίρνει τα πάνω του» και δημιουργεί αφορμές για να το επισκεφτεί κανείς. «Προσπαθούμε με δραστηριότητες-εκδηλώσεις να υπάρχει μια διαρκής κίνηση στον τόπο μας, τον Αύγουστο για παράδειγμα θα ετοιμάσουμε ένα τριήμερο εκδηλώσεων για να έρθει ο καθείς να δει τις ομορφιές του Πόρτο Λάγους». Κυρίαρχη θέση σε εκείνο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα έχει ο διαγωνισμός ψαρέματος από τον σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων, με διαγωνισμό «καθετής» και με βράβευση του νικητή, αλλά και ψήσιμο ψαριών και κρεατικών. «Όλα θα τα προσφέρουμε δωρεάν στον κόσμο. Να διασκεδάσει ο επισκέπτης γνωρίζοντας το Πόρτο Λάγος» σημειώνει η κα Γκιαουράκη.
Ήδη στον οικισμό έρχονται τουρίστες με αφορμή το προσκύνημα τους στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου. «Οι Προσκυνητές κάνουν στάση, μας γνωρίζουν, μαγεύονται από την ομορφιά του τοπίου» σημειώνει η δραστήρια πρόεδρος.

Παράλληλα, καλεί την δημοτική αρχή να αξιοποιήσει περισσότερο την παραλία, να είναι πιο προσβάσιμη για τον νέο κόσμο. «Η θάλασσα του Πόρτο Λάγους είναι ιαματική, με πάρα πολλά φύκια, πολύ ιώδιο, με πολύ ζεστά νερά ιδανικά για λουόμενους μικρούς και μεγάλους» τονίζει προσθέτοντας πως επιλέγουν πολλοί να αναζητήσουν τα ευεργετικά της οφέλη, μάλιστα τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο νέοι. «Αλείβονται με τη λάσπη στα ρηχά που βουλιάζει. Αφήνουν τη λάσπη να στεγνώσει πάνω τους πιστεύοντας ότι έχει θεραπευτικές ιδιώτες. Μετά τρίβονται με φύκια. Γίνεται έτσι μια απολέπιση, ιδανική για μικρούς και μεγάλους» εξηγεί καλώντας όσους ενδιαφέρονται να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία στο Πόρτο Λάγος…
Φώτο: Η κα Τασούλα Γκιαουράκη ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.grΠηγή ert.gr