Καβούρι

Για απόπειρα απάτης, στο Ρέθυμνο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, αλλοδαπή γυναίκα, η οποία παρουσίαζε ψευδή γεγονότα προσποιούμενη διάφορες ιδιότητες, με σκοπό να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε σε οικία Ελληνίδας και προσποιούμενο την ιδιότητα του ιατρού επιχείρησε ανεπιτυχώς να την εξαπατήσει της, λέγοντάς της πως ότι η κόρη της είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση, για την οποία απαιτούνταν το ποσό των 25.000 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:

«Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα. Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων.

Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.)».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Ρέθυμνο: Συνελήφθη γυναίκα για απόπειρα απάτης – Παρίστανε τη γιατρό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr