Π.Ο.Υ: Μείωση θανάτων κατά 4% στην Ευρώπη

ανταπόκριση από το Στρασβούργο για την ΕΡΤ:  Κώστας Δαβάνης

Σε 70 εκ. ανέρχονται σύμφωνα με τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα κρούσματα της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον τα 1,6 εκ. Η Αμερική και η Ευρώπη συνεχίζουν να επωμίζονται το βάρος της πανδημίας, αντιπροσωπεύοντας το 85% των νέων κρουσμάτων και το 86% των νέων θανάτων παγκοσμίως.

Ωστόσο, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνουν στην Αμερική, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη δείχνει να σταθεροποιείται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ και οι θάνατοι παρουσιάζουν μείωση.

Παράλληλα η Αφρική ανέφερε αύξηση σε νέες περιπτώσεις και νέους θανάτους άνω του 40% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στην νοτιοανατολική Ασία, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων συνέχισε να μειώνεται μετά από την αιχμή του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα στην Ευρώπη σημειώθηκε μείωση των θανάτων για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κατά 4% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των νέων θανάτων που αναφέρθηκαν αυτήν την εβδομάδα, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια της Ευρώπης, ξεπέρασαν τους 60 ανά 1 εκατομμύριο, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως.

www.ert.grΠηγή: ert.gr