Το πάθος και το σεξ συνήθως καταλαγιάζουν στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Το άγχος, η κούραση, η ρουτίνα, η απομυθοποίηση και η κακή διάθεση είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που βάζουν «φρένο» στην ερωτική επιθυμία.

Οι ειδικοί έχουν τονίσει πώς όσο πιο οικεία νιώθουμε με τον σύντροφό μας, τόσο πιο εύκολα μπορεί να υποχωρήσει η ερωτική έλξη μεταξύ μας.

Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Οταν υπάρχει πολλή οικειότητα, απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι και έτσι η φλόγα του πάθους σβήνει. 

Μπορεί στην αρχή μιας σχέσης το σεξ και το πάθος να είναι στο μάξιμουμ, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια η διάθεση για φλερτ φθίνει μέσα στον γάμο και οι σεξουαλικές επαφές λιγοστεύουν. Αυτό αφήνει στη γυναίκα ένα συναισθηματικό κενό. 

Είσαι παντρεμένη. Η σχέση σου έχει κάνει κάποια κοιλιά, αλλά δεν ανησυχείς. Μετά από 7-10 χρόνια γάμου το θεωρείς φυσιολογικό. Δεν φλερτάρετε όπως πριν, έχετε παιδιά. Είστε όμως οικογένεια, τα κάνετε όλα μαζί. Ώσπου ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι η μόνη κουβέντα που κάνεις με εκείνον είναι για λογαριασμούς, υποχρεώσεις και για τα παιδιά. 

Σύμφωνα με έναν σύμβουλο γάμου υπάρχει ένας τρόπος για να αναθερμάνεις τη σχέση με τον σύντροφό σου. Και ειδικά αν είστε πολλά χρόνια μαζί. Πηγή:bovary.gr