Καλησπέρα! Με λένε Χρύσα και είμαι 35 ετών. Θέλω να κάνω μια εκκαθάριση στην ντουλάπα μου, αλλά πραγματικά όποιο ρούχο βλέπω θέλω να το κρατήσω (γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μου χρειαστεί), και τελικά… δεν κάνω καμία εκκαθάριση. Με ποιο κριτήριο να αρχίσω να ξεκαθαρίζω τα ρούχα μου; 

Αγαπητή Χρύσα, χώρισε τα ρούχα σου σε τρεις κατηγορίες.

Τα ενεργά, τα ανενεργά λόγω εφαρμογής ή κάποιου προβλήματος στο fitting και τα εκτός εποχής/ μόδας.

Αυτές οι τρεις κατηγορίες θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πρώτα αν «δεν έχεις τίποτα να φορέσεις».

Πόσα ρούχα έχει η κάθε κατηγορία;

Τα ενεργά θα πρέπει να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό και με αυτά θα πρέπει να δομήσεις την «capsule wardrobe» σου για την καθημερινότητά σου.

Τα ανενεργά λόγω fitting θα πρέπει να εξεταστούν ένα-ένα με την μοδίστρα σου (αν είναι πολλά άρχισε με 4-5) για να δείτε ποιο είναι το πρόβλημα, έτσι ώστε να διορθωθούν ή να μεταποιηθούν.

Προτεραιότητα στη μεταποίηση δίνουμε σε καλά υφάσματα -όχι σε μπλουζάκι που κοστίζει 9,90 ευρώ και θα θέλει άλλα τόσα για να φτιαχτεί.

Ρούχα της μητέρα σου ή δικά σου που αγαπάς μπορείς να τα μετατρέψεις σε κάτι άλλο. Για παράδειγμα, ένα φόρεμα μπορεί να γίνει μια ωραία φούστα, αν δεν σου είναι στενό στο στήθος και δεν υπάρχει περιθώριο για άνοιγμα.

Μπορείς να επισκεφθείς την μοδίστρα σου με ένα mood board ρούχων που σου αρέσουν, έτσι ώστε να την βοηθήσεις να οπτικοποιήσει αυτό που ζητάς και να σε καταλάβει καλύτερα.

Δεν θα χρειάζεται να μάθεις κάποια ορολογία αλλά δεν θα λες αυτό πώς-το-λένε που ανοίγει κάτω.

Τα εκτός εποχής/ μόδας φύλαξέ τα σε θήκες και ξέχασέ τα για λίγο καιρό, αν δεις κάτι ότι επανέρχεται στη μόδα μπορείς να το επανεμφανίσεις

Τα ρούχα που δεν θέλουμε τα δωρίζουμε σε φίλους, σε ανθρώπους που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς ή τα ανακυκλώνουμε σε Zara και σε H&M. Δεν τα πετάμε!

Πηγή:bovary.gr