Η απάντηση είναι: Η ισχύς εν τη ενώσει.

Αυτό που ουσιαστικά ενέκρινε το ΚΑΣ ήταν το αίτημα του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του ναού του Ποσειδώνος στο Σούνιο, ώστε να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου.

Η 36χρονη σχεδιάστρια συμπορεύτηκε με την κυρία Βαρδινογιάννη και το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ, το οποίο θέλησε για τα 30 χρόνια του να κάνει κάτι ξεχωριστό. Ο συνδυασμός λοιπόν αυτών των δύο παραγόντων (δηλαδή η συγκέντρωση χρημάτων για καλό σκοπό μέσα από ένα ντεφλέ υψηλής ραπτικής) έπεισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο ωστόσο το 2017 είχε απορρίψει την αίτηση του οίκου Gucci για την παρουσίαση της κολεξιόν στην Ακρόπολη.

Όπως αναφέρεται, η κίνηση θα γίνει νοτίως του ναού και όχι περιμετρικά, όπως ήταν το αρχικό αίτημα. Ο αριθμός των επισκεπτών και η ακριβής θέση των καθισμάτων, θα αποφασιστεί από την τοπική εφορία αρχαιοτήτων. 

Το βέβαιο είναι ότι όλος ο πλανήτης της μόδας στις 3 Οκτώβρη, θα έχει το βλέμμα του στραμμένο στο ντεφιλέ της κυρίας Κατράντζου και τον ναό του Ποσειδώνα. 

Πηγή:bovary.gr