Το ταξίδι – Από την αρχική καταγραφή του Βόρειου Σέλατος στην τελική μουσική παράσταση

Στην ύπαιθρο του Τρόμσο της Νορβηγίας, κάτω από το νυχτερινό ουρανό, ο κυνηγός του Βόρειου Σέλατος Kjetil Skogli και ο πολυβραβευμένος συνθέτης Mark Sayfritz, αναζήτησαν και βιντεοσκόπησαν το Φως του Βορρά. Στη συνέχεια, ο Mark δούλεψε με ένα ειδικό σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που τρέχει στο Huawei Mate 20 Pro, για να δημιουργήσει μια μουσική συμφωνία βασισμένη στο βίντεο. Μετά την τελική τους σύνθεση, τα μουσικά κομμάτια πέρασαν στον James Shearman, έναν από τους καλύτερους μαέστρους του κόσμου, ο οποίος και φρόντισε για την ορχηστρική συμφωνική παράσταση Sound οf Light στην Brahms Hall του Musikverein στη Βιέννη. Ο James Shearman σχολίασε, «Ο ρόλος μου σαν μαέστρος είναι να σχηματίσω, να εμπνεύσω και να καθοδηγήσω τη μουσική παράσταση και με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης να γίνει πραγματικότητα. Να την κάνω έτσι ώστε όλοι να νιώσουμε το Βόρειο Σέλας να επικοινωνεί μαζί μας μέσα από τη μουσική».

Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του ταξιδιού χρησιμοποιήθηκαν οι δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης του Huawei Mate 20 Pro ως έμπνευση για την κλιμάκωση των προσδοκιών.

Ο συνθέτης Mark Sayfritz δήλωσε, «Με την είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μουσική μου, άνοιξε ένα ολόκληρο νέο κεφάλαιο δημιουργικών δυνατοτήτων. Έτσι τώρα μπορώ να τροφοδοτήσω με βίντεο από το Βόρειο Σέλας, το σύστημα AI κι εκείνο θα αναλύσει πράγματα όπως είναι το χρώμα, η διάσταση, το σχήμα και η ταχύτητα. Στη συνέχεια δημιουργεί παραλλαγές των μουσικών τμημάτων μου, σύμφωνα με αυτά που βλέπει. Έτσι, όταν το σύστημα AI αναγνωρίζει ένα ιδιαίτερα συνταρακτικό φως, μπορεί να προσαρμόσει τους ήχους ώστε να αντανακλάται αυτή η ένταση στη μουσική σύνθεση. Έπειτα μπορώ να ενσωματώσω τα στοιχεία αυτά μέσα στη συμφωνία».

 Πηγή:bovary.gr