Πύραυλο «Κρουζ» παρουσίασε το Ιραν – Επίθεση ενόπλων σε στρατιωτική βάση

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το Ιράν παρουσίασε πύραυλο Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στην επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης.

Κατά τα άλλα, σε ολόκληρο το Ιραν ήχησαν σειρήνες από τρένα, καράβια, καμπάνες, αλλά και από 100αδες μοτοσικλετιστές των Ενόπλων Δυνάμεων ακριβώς στις 09:33 το πρωί. Είναι η ακριβής ώρα, κατά τη οποία πριν 40 χρόνια το αεροπλάνο που μετέφερε τον Αγιατολάχ Χομεϊνί από τη Γαλλία είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, προκειμένου να γίνει ο πρώτος ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Μάλιστα, ανήμερα της 40ης Επετείου, η ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας του Ιράν παρουσίασε σύντομο βίντεο με την εκτόξευση νέου πυραύλου κρουζ.

«Με βεληνεκές μεγαλύτερο των 1.300 χιλιομέτρων … αυτός ο πύραυλος κρουζ χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να τεθεί σε ετοιμότητα και μπορεί να πετάξει σε πολύ χαμηλό ύψος», σχολίασε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αμίρ Χαταμί στη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων του πυραύλου.

Εξάλλου, τα ιρανικά Μέσα μεταδίδουν, ότι ένα μέλος των περιβόητων φρουρών της επανάστασης σκοτώθηκε και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν μετά από τρομοκρατική, όπως χαρακτηρίστηκε, επίθεση σε παραστρατιωτική βάση στα νοτιοανατολικά της χώρας από δύο αγνώστου ταυτότητας άνδρες, που καταζητούνται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Μενούτης

www.ert.grΠηγή: ert.gr