Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκε τον χώρο συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία στο δημαρχείο, ενώ συνομίλησε και με Ουκρανούς φοιτητές. Η κυρία Σακελλαροπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες στέγασης προσφύγων στην πόλη.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο φοιτούν τόσο σε προπτυχιακά όσο και σε μεταπτυχιακά τμήματα, φοιτητές από την Ουκρανία. Σχεδόν όλοι μιλούν ελληνικά. Με το ξέσπασμα του πολέμου, το Αριστοτέλειο αποφάσισε την πολύπλευρη στήριξή τους και η πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε το Σάββατο και συνομίλησε μαζί τους.

«Η εισβολή δεν προκάλεσε απλώς ανθρωπιστική κρίση. Το διακύβευμα είναι η πίστη μας στην ελευθερία και τα δικαιώματα» σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου.

Εμείς οφείλουμε τη στήριξη των αμάχων και των προσφύγων, και είναι το ελάχιστο, εσείς οφείλετε να δείξετε όση αντοχή έχετε, πιστεύω ότι στο τέλος το καλό θα νικήσει, τόνισε η ΠτΔ.

Το πρωί η κα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στις πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές της Ουκρανίας.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

www.ertnews.grΠηγή ert.gr