Ένας 87χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα και και δεν είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19 είναι το πρώτο θύμα στο Περού εξαιτίας της «flurona», δηλαδή της ταυτόχρονης μόλυνσης από τον ιό της γρίπης και τον SARS-CoV-2, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη (6/1) το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Σέσαρ Μουνάικο, ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών του Υπουργείου έχουν εντοπιστεί άλλες δύο περιπτώσεις, στην περιφέρεια Αμασόνας του βόρειου Περού. Πρόκειται για έναν ανήλικο και ένα άτομο 40 ετών πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19, σύμφωνα με τον κ. Μουνάικο. Ο επιστήμονας παρότρυνε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί το συντομότερο τόσο κατά της COVID-19 όσο και κατά της γρίπης, διότι αυτό «μειώνει τον κίνδυνο θανάτου».

«Είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη διότι το τρέχον διάστημα έχουμε ξέσπασμα της γρίπης H3N2 στη ζούγκλα, στις (περιφέρειες) Λορέτο, Σαν Μαρτίν, Αμασόνας και Ουκαγιάλι», τόνισε.

Την Τρίτη, το Περού ανακοίνωσε ότι πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας, που αναμένεται να επιδεινώσει η έλευση της νέας, πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού τον Δεκέμβριο. Έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 309 κρούσματα της Όμικρον.

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr