Στην εκπομπή “Σήμερα” μίλησε για τη μάχη του με τον κορονοϊό, το πρωί της Δευτέρας, ο Μανώλης Κωστίδης. Ο γνωστός δημοσιογράφος, που βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και δέκα μέρες στο σπίτι του, αναφέρθηκε στα συμπτώματά του και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, αφού όπως παραδέχθηκε φοβήθηκε πολύ για τη ζωή του.

«Κατάλαβα ότι κάτι έχω πριν περίπου 10 μέρες. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, πνιγόμουν. Είχα βήχα, τα μάτια μου ήταν κατακόκκινα και έτσι αποφάσισα να κάνω τεστ. Πήγα σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο, έκανα το τεστ και μετά από 4-5 ώρες με πήραν και μου είπαν ότι είμαι θετικός. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν “τι κάνουμε τώρα;”.

Η σύζυγός μου ήταν αρνητική και έπρεπε να φύγει από το σπίτι για να μην κολλήσει. Έγραψα σε ένα σημειωματάριο της τα τηλέφωνα που έπρεπε να πάρει αν δεν είμαι σε θέση να μιλήσω και τι πρέπει να κάνει, αν έπρεπε να νοσηλευτώ σε νοσοκομείο.

Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοβήθηκα τόσο πολύ. Μέχρι τότε ένιωθα άτρωτος, έχω πάει σε πολέμους, στο Ιράκ, στη Συρία και δεν έχω φοβηθεί. Τώρα φοβήθηκα πάρα πολύ.Τη δεύτερη μέρα τα συμπτώματα χειροτέρεψαν. Είχα βήχα, συνάχι, δέκατα, το στήθος μου άρχισε να σφίγγει όλο και περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο Μανώλης Κωστίδης.

Στην συνέχεια, ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για το πως αντιμετωπίζονται στην Τουρκία τα κρούσματα κορονοϊού: «Εδώ το σύστημα δουλεύει ως εξής: Το ιδιωτικό εργαστήριο ειδοποιεί το κράτος. Μετά από μια ώρα με πήραν από το υπουργείο Υγείας και μου είπαν ότι θα με καλέσει ο γιατρός. Μετά από 2 ώρες ήρθε γιατρός στο σπίτι, μου έφερε ένα φάρμακο, αλλά παρόλο που το έπαιρνα για 3 μέρες δεν ήμουν καλά. Δύο νύχτες δεν κοιμήθηκα καθόλου. Ήμουν εξαντλημένος. Έχουν περάσει εννέα μέρες απ’ όταν βρέθηκα θετικός αλλά ακόμα έχω ενόχληση στο στήθος”.Πηγή:tlife.gr