«Κύριε Τσίπρα μας ανακοινώσατε ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι η εκτίμηση είναι τόσο ακριβής όσο κι όταν λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να κερδίσει εκλογές ο Μητσοτάκης», είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του διαστρέφοντας την αλήθεια με εικονική πραγματικότητα καταστροφής και δύο ψέματα σε κάθε πρόταση».

«Αμήχανη και αδιέξοδη πρόταση δυσπιστίας»

«Πριν από 1 1/2 μήνα είχα προβλέψει από αυτό το βήμα ότι στοίχημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είναι να παραμείνει δεύτερο κόμμα. Ο αρχηγός του κόμματος φαίνεται να με επιβεβαιώνει με αμήχανη και αδιέξοδη πρόταση δυσπιστίας γιατί τι άλλο δηλώνει η άκαιρη αυτή πρωτοβουλία εκτός από απέλπιδα προσπάθεια να δείξει ότι ο χώρος του διατηρείται ακέραιος χωρίς δυνάμεις να φυλλοροούν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για εσωκομματικές πληγές που άνοιξαν στο  συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ .

«Δεν παραλείψατε να εκτοξεύσετε διχαστικά συνθήματα στήνοντας δικό σας σκηνικό με πολίτες γονατιστούς να σας παρακαλούν τάχα να κυβερνήσετε.  Η αληθινη ζωή προχωράει όχι χωρίς δυσκολίες αλλά με σταθερό βήμα. Δεν χρειάζονται άλλα ψέματα ούτε άλλη τοξικότητα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Οσοι σας άκουσαν ίσως να έχουν ήδη κλείσει την τηλεόραση, λέγοντας «μια από τα ίδια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι «οι πολίτες έχουν ανάγκη από σκέψεις και προτάσεις.   Ο λόγος σας , ένα κακόηχο βουητό τυφλών καταγγελιών, είπε ο πρωθυπουργός.

Θέλετε λοιπόν, να καταδικαστεί εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση 31 μηνών για να προκύψει ποιος;

«Αυτός που επί 2μιση χρόνια δεν έκανε ένα απολογιστικό συνέδριο για την εκλογική του ήττα; Που δεν έχει αλλάξει ούτεε ένα από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας που ηττήθηκε κατά κράτος; Που επικαλείται πολιτική η οποία έχει καταδικαστεί από το λαό ως η χειρότερη εμπειρία από μεταπολίτευση;», ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί κοινοβουλευτική διαδικασία για να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα.

Θυμίζετε ρήση του Σαίξπηρ ότι «η αλήθεια μπορεί να χρησιμοποιείται σα μαλακό γάντι που φοριέται και ανάποδα. Αυτό το γάντι σηκώνει η κυβέρνηση, όχι ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να μιλήσει στους πολίτες για το πως μπορεί να είναι η πατρίδα μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Δημόσια αυτοκριτική ενός Πρωθυπουργού δεν είναι μία απλή λέξη

Λυπάμαι που η συγνώμη μου δεν έγινε αντιληπτή από όσους ποτέ δεν την διατύπωσαν. Απευθύνεται στους οδηγούς που έμειναν εγκλωβισμένοι και στους ταξιδιώτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στους συμπολίτες μας που στερήθηκαν για μέρες το ρεύμα.  Όσοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές θα πρέπει να μάθουν πώς η Δημόσια αυτοκριτική ενός Πρωθυπουργού δεν είναι μία απλή λέξη.  Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να επαναληφθούν.  Σήμερα και χθες χτυπήθηκαν μεγάλες χώρες από την κακοκαιρία, όπως οι ΗΠΑ, Δανία και Σουηδία.  Ήταν χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες και δεν άκουσα εκεί κανένα πολιτικό κόμμα να εργαλειοποιούν το φαινόμενο.  Έχουμε το θάρρος να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να προχωρούμε σε διαρθρωτικές αλλαγές δημιουργώντας ένα ξεχωριστό υπουργείο όπως αυτό της κλιματικής κρίσης.

  Επισημάναμε  την ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης και πιο σημαντική την πιο γρήγορη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση ανάλογων κρίσεων.  Την αποκρυστάλλωση αυστηρών κανόνων στη λειτουργία των παραχωρησιούχων που διαχειρίζονται κεντρικές δομές και καλύτερη συγκρότηση επιτροπών διαχείρισης κρίσης με όλους τους συναρμόδιους στον ίδιο χώρο,  για να δρουν με βάση τη συλλογή πραγματικής πληροφορίας και προκαθορισμένων διαδικασιών.  Αυτά για όσους κάνουν τα διδάγματα προτάγματα και λειτουργούν όχι με βάση τις κραυγές ενός κόμματος που ακόμα δεν έχει βρει να πει ούτε μία κουβέντα για την ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας.  Τι είναι αυτό που σας κάνει να υπερασπίζεστε τις αττικές διαδρομές με τέτοιο πάθος;  το ίδιο ισχύει και για τη μάχη με τον κορονοϊό.  Παρά τις μεγάλες απώλειες η χώρα κινείται στους ευρωπαϊκούς μέσους Όρους  με τη διαφορά ότι η σφοδρότητα της μετάλλαξης Δέλτα βρήκε τη χώρα μας να υστερεί στους εμβολιασμούς κυρίως στις μεγάλες ηλικίες.  Σήμερα το 84% των ενηλίκων είναι πιο θωρακισμένο.  Αν ήμασταν σε αυτό το ποσοστό το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πιστεύω ότι θα είχαμε γλιτώσει χιλιάδες συμπολίτες μας. Σταθερά τα κρούσματα φαίνονται να υποχωρούν και το ΕΣΥ να ανταποκρίνεται στην πίεση αλλά δεν τελειώσαμε την πανδημία.  Ο αγώνας του εμβολιασμού πρέπει να συνεχιστεί ανυποχώρητα.

Για πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια

Αξίζει να θυμόμαστε ότι εδώ και δύο χρόνια η πολιτεία στήριξε με 43 δισεκατομμύρια ευρώ την πολιτεία και την κοινωνία κάλυψε με αμοιβές και ασφάλιση όσους δεν δούλεψαν.  Κρατήσαμε ζωντανές τις εργασίες τις θέσεις εργασίας στη χώρα.  Κουβέντα δεν είπατε ότι μέσα στην οικονομική κρίση η χώρα εμφάνισε ανάπτυξη μεγαλύτερη του 5%. Χτυπήσαμε την ανεργία τη μεγαλύτερη μορφή αδικίας μέσα στην πανδημία.  Για πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια.  Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας να σημειώνουν ρεκόρ εικοσαετίας.  Οι εξαγωγές και βιομηχανία κινούνται ανοδικά, αντίθετα στην εικόνα καταστροφής την οποία παρουσιάζεται. Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έφτασαν σε σημείο ρεκόρ τον Δεκέμβριο του 2021. Και βέβαια η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει σημαντικά τον κατώτατο μισθό την 1η Μαϊου αυτού του έτους.  Ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί  κατά 22% η συνολική φοροελάφρυνση των νοικοκυριών είναι πολύ σημαντική.

   Ξέρω πολύ καλά πως η ακρίβεια  πλήττει όλες τις οικονομίες του πλανήτη και βάζει σε κίνδυνο όλα όσα επιτεύχθηκαν.  Το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει σε 900.000 νοικοκυριά. Οι παρεμβάσεις που κάνουμε δεν πρέπει να υπονομεύσουν τη δημοσιονομική ισορροπία κάτι που μας επιτρέπει να δίνουμε κάθε φορά έκτακτες επιχορηγήσεις.  Οι μαθητευόμενοι μάγοι και τα λεφτά δέντρα ανήκουν πια σε άλλες εποχές.  Σήμερα είναι η εποχή της αλήθειας και της ανάπτυξης για όλους.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr