Πρόστιμο 5.000 € για διοργάνωση πεζοπορίας στη Μακρινίτσα – Ο Κ. Παλάντζας μίλησε στην ΕΡΤ1 (video)

«Από τον Νοέμβριο, που αποφασίστηκε το λοκντάουν, δεν οργανώνουμε τίποτα ομαδικό. Έχουμε βγάλει και την αντίστοιχη ανακοίνωση για τα 362 μέλη μας, ώστε να μην κάνει κανείς κάποιο λάθος που θα στοιχίσει πρώτα-πρώτα και στον ίδιο. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας αποκλειστικά ατομικά, καθημερινά και χωρίς να το κρύβουμε. Άλλωστε κάναμε κάτι που επιτρέπεται και που είναι πολύ θετικό για την υγεία όλων».

Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Από τις Έξι», με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, κύριος Κώστας Παλάντζας. Ο ίδιος προέβη στην παραπάνω εξήγηση καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 € επειδή, σύμφωνα με την αστυνομία, διοργάνωσε ομαδική πεζοπορία στη Μακρινίτσα.

«Την Κυριακή κάναμε αυτό που κάνουμε κάθε μέρα. Διασχίσαμε τα μονοπάτια του Πηλίου, εγώ με ένα άλλο άτομο, και έγινε μια καταγγελία. Ήμασταν δύο και γενικά σε όλα τα μονοπάτια του Πηλίου μπορεί να ήτανε και χιλιάδες, όπως χιλιάδες είναι στην παραλία, χιλιάδες είναι σε οποιοδήποτε μέρος προσφέρεται για περπάτημα, για τρέξιμο ή για οποιαδήποτε μορφή άσκησης», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να υπάρξει μια καταγγελία. Δεν είναι μεμπτό». «Ήταν υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να ελέγξουν εάν αυτή η καταγγελία ίσχυε. Μας περίμεναν στο σημείο της Μακρινίτσας από όπου είχαμε ξεκινήσει και επρόκειτο να τερματίσουμε. Μας είπανε για την καταγγελία, δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημαία. Ήμασταν εντάξει με τα χαρτιά μας».

Όπως εξήγησε ο κύριος Παλάντζας, «στην καταγγελία αναφερόταν ότι γίνεται συνωστισμός από συνάθροιση. Εγώ, ως πρόεδρος του Συλλόγου κατηγορήθηκα και ως διοργανωτής πεζοπορίας, όπως ακριβώς επισημαίνεται και στο πρόστιμο το οποίο μου επιβλήθηκε. Μετά ήρθαν ακόμη τέσσερις πεζοπόροι –άσχετοι μεταξύ μας- ελέγχθηκε κατόπιν και το βιβλίο των μελών του συλλόγου μας, μήπως τυχόν κάποιος από αυτούς ανήκε σε εμάς. Δεν ανήκει». «Επιβλήθηκε και σε αυτούς πρόστιμο 300 €. Σε εμένα 5.000 €. Μάλιστα, συνελήφθην κιόλας. Έδωσα κατάθεση», επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι πέντε από τους έξι (στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα) κατηγορήθηκαν ότι δεν είχαν σωστά τα χαρτιά τους «και ο μοναδικός», όπως είπε, «που έκανε συνάθροιση ήμουν εγώ. Αυτό είναι μάλλον εξωφρενικό», συμπλήρωσε. Εξήγησε μάλιστα ότι δεν θα πληρώσει το πρόστιμο κάνοντας ένσταση. Εφόσον αυτή δεν γίνει δεκτή θα ακολουθήσει η προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, διότι η συμπαράσταση συλλόγων και αθλητών είναι πρωτοφανής», κατέληξε ο κύριος Παλάντζας. Κλείνοντας τη συζήτηση ανέφερε: «Γενικότερα βάλλεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Ακόμα και αν λυθεί το δικό μου ζήτημα, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές που δεν ξέρουν τι ισχύει και αν κάνουν κάτι σωστό ή λανθασμένο. Κάθε άθλημα έχει τις ιδιαιτερότητες του και θα πρέπει, επιτέλους, να διεξάγεται απρόσκοπτα και ελεύθερα, όπως έχει συμβεί με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ στις πρώτες τους κατηγορίες», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου.


Πηγή: ΕΡΤ1

Φωτογραφία-Βίντεο: ΕΡΤ1

www.ert.grΠηγή ert.gr