Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σερβίας και του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας (SPS), Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, υφίσταται «αηδιαστική, πολιτική παρενόχληση και κακοποίηση», «ένας άνθρωπος που κάθε χώρα θα δεχόταν ευχαρίστως να είναι πολίτης της και όχι μόνο να έρθει στον διαγωνισμό».

«Δεν προσκάλεσε o Τζόκοβιτς τον εαυτό του, του έδωσαν τη λεγόμενη απαλλαγή. Ξέρω γι’ αυτές τις περιπτώσεις εξαιρέσεων, διότι έπρεπε να το ζητήσουμε και όταν πήγαμε στη Γλασκώβη, στη συνάντηση για την κλιματική αλλαγή, που διοργανώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη. Επειδή δεν μπορείτε να εισέλθετε σε ορισμένες χώρες, εάν έχετε εμβολιαστεί με ένα ρωσικό εμβόλιο όπως εγώ» είπε ο Ντάτσιτς στο TV Pink, αναφέρει το πρακτορείο Beta.

Ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να πάει σύντομα στη Γαλλία, με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, και είναι απαραίτητο να πάρει εξαίρεση γιατί η χώρα αυτή δεν αναγνωρίζει το ρωσικό εμβόλιο.

Δηλώνοντας ότι η συμπεριφορά προς τον Τζόκοβιτς είναι «ντροπιαστική», ο Ντάτσιτς είπε ότι η κατάσταση στην Αυστραλία είναι «πολιτικά ασταθής, διότι όλοι κυνηγούν προεκλογικά ποσοστά» και ότι αυτό που τώρα συμβαίνει εκεί είναι «κατάχρηση για πολιτικούς σκοπούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ακόμα κι αν είναι έτσι όπως αναφέρεται κατά τη διαδικασία με τον Τζόκοβιτς, όταν τον εμποδίζουν να εισέλθει στη χώρα αυτή, υπάρχει τρόπος να γίνει, με μια ανθρώπινη, πολιτισμένη στάση απέναντι στον καλύτερο τενίστα» και όχι έτσι, όπως τώρα κάνουν.

«Είναι δύσκολο για εσάς να κάνετε κάτι από την πλευρά του κράτους, γιατί δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί τους», είπε ο Ντάτσιτς.

Πηγή: Εφημερίδα «Πολίτικα»
Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr