Με τον Πρωθυπουργός να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στέλνοντας μήνυμα επανεκκίνησης του κυβερνητικού έργου ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Αυτό, άλλωστε, έχουν αναφέρει στελέχη, όπως, για παράδειγμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που στις 19 Αυγούστου είχε αναφέρει ότι οι αλλαγές που έγιναν στα μέσα του μήνα, δε συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ήταν αναγκαίες παρεμβάσεις για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε κρίσιμους τομείς.

Σήμερα (Δευτέρα 30 Αυγούστου), ήταν μία πιθανή ημέρα, για να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Και από τη στιγμή που αυτή πέρασε, μπορούμε να δούμε ποια είναι τα επόμενα χρονικά παράθυρα, προκειμένου να έρθουν στο προσκήνιο οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Και στα… παράθυρα αυτά μας οδηγεί το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του πρωθυπουργού.

  • 31 Αυγούστου: Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αναχώρηση για τη Σλοβενία.
  • 1 Σεπτεμβρίου: Συμμετοχή στο Bled Strategic Forum.
  • 2 Σεπτεμβρίου: Συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη, με παραγωγικούς φορείς Β. Ελλάδας (ενόψει ΔΕΘ).
  • 3 Σεπτεμβρίου: Συμμετοχή στη Διεθνή Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου (Μασσαλία).

Κατά συνέπεια οι πιο πιθανές ημέρες για να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Μασσαλία, είτε η ερχόμενη Δευτέρα.

Ένα ακόμα ερώτημα που προκύπτει, εν αναμονή των ανακοινώσεων είναι και τα χαρακτηριστικά που θα έχει αυτός ο ανασχηματισμός. Θα είναι δομικός και με έμφαση στο τρίπτυχο: Κλιματική Κρίση – Πολιτική Προστασία – Ταμείο Ανάκαμψης. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται σίγουρη η είσοδος μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ καθώς και η αναβάθμιση γενικών γραμματέων.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.grΠηγή ert.gr