Προτάσεις για την καραντίνα: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα επί παντός επιστητού

Η περίοδος του lockdown είναι δύσκολη για όλους, σε πολλά επίπεδα. Αν όμως μπορείτε να βρείτε το κουράγιο και έχετε τη διάθεση να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας στο σπίτι για να μάθετε κάτι καινούριο, ή να αποκτήστε μία νέα δεξιότητα, ακολουθούν κάποιες προτάσεις για δωρεάν μαθήματα που προσφέρουν Πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο, μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις και ομιλίες, αλλά και μαθήματα ξένων γλωσσών.

Δωρεάν τηλεκπαίδευση από Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο

Αν δεν γνωρίζατε ήδη το Coursera.org, ήρθε η ώρα να το μάθετε! Περισσότερα από 190 διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως το Yale, το Stanford και το Imperial College London, και εταιρείες, όπως η ΙΒΜ και η Google, προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα επί παντός επιστητού  -από προγραμματισμό μέχρι φιλοσοφία και από στατιστική μέχρι ψυχολογία- δωρεάν ή με μικρό αντίτιμο σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε πιστοποίηση.
Επειδή όμως υπάρχουν πολλές τέτοιες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, η Class Central συγκεντρώνει χιλιάδες courses που διατίθενται online σε μια σειρά από πλατφόρμες, όπως το Coursera, το edX, το FutureLearn και άλλες.

Το Harvard είναι μόλις ένα κλικ μακριά!

Τα κορυφαία Πανεπιστήμια Harvard, Princeton, Brown, Columbia, Dartmouth, Yale, Cornell και το University of Pennsylvania, γνωστά και ως «Ivy League», προσφέρουν δωρεάν μια ποικιλία από MOOCs (massive open online courses). Περισσότερα από 450 courses, στα οποία θα μάθετε από προγραμματισμό μέχρι ποίηση.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προσφερόμενα πανεπιστημιακά μαθήματα στο διαδίκτυο από τις διαφορετικές πλατφόρμες στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, διαβάστε εδώ.

Συνέδρια, εκδηλώσεις και διαλέξεις στο σαλόνι σας

Αν σας λείπουν οι ομιλίες και οι εκδηλώσεις, η μεγάλη οπτικοακουστική βιβλιοθήκη του BLOD με τα 5.000 θέματα υπόσχεται να σας κρατήσει καλή συντροφιά. Το BLOD (Bodossaki Lectures On Demand) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη που από το 2011 συγκεντρώνει, καταγράφει και φιλοξενεί αυτούσιες, επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις λόγου από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής της Ελλάδας, διαμορφώνοντας μια μοναδική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη γνώσης, ελεύθερα προσβάσιμη για όλους.

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε Κινέζικα;

Μπορεί να μην μπορούμε να ταξιδέψουμε ακόμα, αλλά μπορούμε να προετοιμαστούμε για μελλοντικά ταξίδια, μαθαίνοντας κάποια βασικά, ή και εντρυφώντας στη γλώσσα της επιλογής μας…

Είστε λάτρης των ξένων γλωσσών; Στο Open Culture μπορείτε να βρείτε συνδέσμους για δωρεάν μαθήματα σε 48 διαφορετικές ξένες γλώσσες.

 

www.ert.grΠηγή ert.gr