Για το Παρίσι πέταξε ο Τεό. Ήταν ο άστεγος Γάλλος που βρέθηκε το βράδυ της 26ης Μαρτίου σε άσχημη κατάσταση, να περιφέρεται σαν χαμένος κάτω από δυνατή βροχή στη Λαμία.

Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και κάτοικοι της Λαμίας συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν το εισιτήριο του Τεό για το Παρίσι όπου και επέστρεψε το Σάββατο (06.06.2020). Μετά από δύο μήνες φιλοξενίας από τον Δήμο Λαμιέων και τη φροντίδα των υπαλλήλων του και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, ο Τεό αποχαιρέτισε τους φίλους του και έφυγε για την πατρίδα του.

Ήταν οι πρώτες μέρες της καραντίνας και του φόβου για τον κορονοϊό. Τότε που κανείς δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους και όλες οι πόρτες ήταν σφαλιστές. Εικόνες πρωτόγνωρες για τους κατοίκους της Λαμίας και σοκαριστικές για τον άστεγο Γάλλο που δεν γνώριζε την πόλη, τη γλώσσα, ούτε καν την ύπαρξη του κορονοϊού…

Οι φύλακες άγγελοι του Τεό τον φρόντισαν και του στάθηκαν σαν πραγματικοί φίλοι. Και το απέδειξαν μέχρι την τελευταία στιγμή αφού ήταν εκείνοι που συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοράσουν το εισιτήριο για το Παρίσι αλλά και για τα πρώτα του έξοδα στο καινούριο του ξεκίνημα.

Ο Λεωνίδας, οι Θερμοπύλες, η προσευχή και ο Τεό…

“Θέλω να επισκεφθώ τις Θερμοπύλες, να πιω νερό και να προσκυνήσω τον Ιερό τόπο. Μου δίνει δύναμη ο χώρος αυτός…” είπε ο ίδιος στους ανθρώπους του Δήμου Λαμιέων και το αίτημά του έγινε πρόθυμα δεκτό. Άλλωστε το ότι βρέθηκε άγνωστος και… άφραγκος σε ξένη χώρα, σε άγνωστη πόλη, δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει γνώσεις, κουλτούρα και αρχές.

Το όνειρό του να προσκυνήσει τις Θερμοπύλες έγινε πραγματικότητα, όταν ξεκίνησε το ταξίδι από τη Λαμία προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας.

Η περιουσία του Τεό ήταν όλα κι όλα ρούχα και γαλλικά βιβλία που του χάρισαν οι εθελοντές. Όμως υπήρχε και κάτι που του είχε απομείνει από εκείνη την βροχερή κρύα νύχτα που βρέθηκε μόνος και χαμένος στη Λαμία. Η ομπρέλα του.

“Σου τη χαρίζω με όλη μου την αγάπη. Είναι η ομπρέλα που κρατούσα για να προστατευτώ από τη δυνατή βροχή. Θέλω να την κρατήσεις με την ευχή, όπως προστάτευε εμένα, να προστατεύει και εσένα σε κάθε δύσκολη στιγμή…”, το συμβολικό δώρο που χάρισε ο νεαρός Γάλλος στον αντιδήμαρχο Υγείας Παναγιώτη Στασινό.

Στην ώρα του αποχαιρετισμού, δεν έλειψε η συγκίνηση. Γέλιο και δάκρυ μαζί. Όπως η ζωή… Καινούρια αρχή, καινούρια ζωή…

πηγή: lamianow.gr

To άρθρο Προσκύνησε στις Θερμοπύλες και άνοιξε φτερά για το Παρίσι – Συγκινητικές στιγμές για τον άστεγο Γάλλο (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr