Προσαγωγή παρουσιαστή και ακόμα δύο ατόμων, στο πλαίσιο της προανάκρισης για υποθέσεις με πυροβολισμούς.

Η υπόθεση αφορά την ένοπλη επίθεση σε βάρος της οικίας του παρουσιαστή στον Διόνυσο αλλά και στη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Εκάλη μια μέρα νωρίτερα. Το τμήμα Εκβιαστών φαίνεται ότι συσχέτισε τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη με τον παρουσιαστή και τους δυο σεσημασμένους κακοποιούς και προχώρησε στις προσαγωγές τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δυο Έλληνες δράστες χρησιμοποίησαν το ίδιο πολεμικό όπλο και στις δυο ένοπλες επιθέσεις.

Με βάση τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη οι δυο σεσημασμένοι κακοποιοί με εντολές του παρουσιαστή οργάνωσαν να χτυπήσουν τον ίδιο τον εκδότη, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς στην περιοχή της Εκάλης κι έτσι χάλασε το σχέδιό τους. Αλλά και την επίθεση στην οικία του παρουσιαστή, στην περιοχή του Διονύσου, την σκηνοθέτησε όπως ισχυρίζεται και κατήγγειλε ο Κώστας Βαξεβάνης ο ίδιος ο τηλεπαρουσιαστής για να του επιστραφεί η αστυνομική δύναμη που τον φρουρούσε.

Αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών έκαναν έρευνες στο σπίτι του παρουσιαστή, αλλά και στο γραφείο στον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργάζονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και στικάκια.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αλλά και ότι το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

www.ertnews.grΠηγή ert.gr