Προς τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς το Σάββατο (video)

«Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το Σάββατο», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, συμφωνήθηκε με τους θεσμούς ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό περιθώριο 320 εκατ. ευρώ για το 2018 από εξοικονόμηση δαπανών στο Δημόσιο, λόγω της «επισκόπησης των δαπανών». Από το συνολικό ποσό, τα 240 εκατ. ευρώ θα δοθούν για ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, ενώ τα 80 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση επιθυμεί να τα διαθέσει για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου. Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, το θέμα του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ στα 32 νησιά θα συζητηθεί το Σάββατο, κατά τις τελικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς.

Την Παρασκευή, αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις των επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, καθώς και με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Με θέματα κοινωνικής πρόνοιας (10.30) και συντάξεων (11.30) θα αρχίσουν το πρωί της Παρασκευής οι διαβουλεύσεις.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

  • 12.30- Δημοσιονομική διαχείριση
  • 14.00- Αγορές προϊόντων
  • 15.00- Ιδιωτικοποιήσεις
  • 16.00- Ενέργεια
  • 17.30- Μεταφορές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Σχετική είδηση

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τους θεσμούς-Στόχος η τεχνική συμφωνία μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου (video)


Δείτε εδώ: Προς τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς το Σάββατο (video)