Προορισμός… παραλία – Άδειες οι αγορές (video)

Σε εφαρμογή από σήμερα τα νέα περιοριστικά μέτρα στις «κόκκινες περιοχές» τα οποία θα ισχύσουν έως τις 15 Φεβρουαρίου, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας. Πέντε επιπλέον δήμοι μπήκαν σε σκληρό λοκντάουν, ενώ στην Αττική σήμερα ήταν ανοικτά μόνο καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βενζινάδικα. Από σήμερα όπως και το επόμενο Σαββατοκύριακο ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, ενώ στις 17:00 θα κλείνουν τα σουπερμάρκετ.

Σε ισχύ ήδη η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις «κόκκινες περιοχές», μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

Με τις θερμοκρασίες επίσης στο «κόκκινο», σήμερα οι περισσότεροι πολίτες απέφυγαν τους εμπορικούς δρόμους και προτίμησαν να βγουν βόλτα ή να αθληθούν στην περιοχή τους, ακόμα και για να πάνε για ένα μπάνιο, με το παραλιακό μέτωπο Φλοίσβου να έχει την τιμητική του, με τους πολίτες όμως να είναι σε γενικές γραμμές προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα και να κρατούν αποστάσεις.

Δείτε τις εικόνες από το drone της ΕΡΤ.

Δεν έλειψαν ωστόσο οι ουρές σε σουπερμάρκετ από πολίτες που θέλησαν να προλάβουν το νωρίτερο κλείσιμο σήμερα.

Αύριο, Κυριακή, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά εκτός από τα εφημερεύοντα φαρμακεία και τα βενζινάδικα.

Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μόνο με click away, τα σουπερμάρκετ και τα ειδών διατροφής θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 8 και η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 9 το βράδυ.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr