Με την κατάθεση του Αντώνη Λιανού, διευθυντή λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC, συνεχίστηκαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιανός κατέθεσε ότι υπήρχε μια γενική συμφωνία εκτέλεσης τεχνικών έργων, ύψους 50 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στη CCC και την «Τοξότης», συμφερόντων Καλογρίτσα, για την οποία όμως δεν θυμάται λεπτομέρειες. Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν ως προκαταβολή, γεγονός που οδήγησε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Κοινοβουλευτικές πηγές της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι «επιβεβαιώθηκε ότι τα 3 εκατ. ευρώ της δήθεν υπεργολαβίας ενός έργου που δεν υπήρχε καν τη στιγμή εκείνη θα κατευθύνονταν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Λιανός δεσμεύτηκε να προσκομίσει στην επιτροπή ενδοεταιρικά e-mails που αφορούν τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

«Για πλήρη κατάρρευση του μυθεύματος Καλογρίτσα-Ν.Δ. σε βάρος του Νίκου Παππά» κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τα περί συμφωνίας για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φιλικού προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έπειτα από δύο αναβολές, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση του βασικού μάρτυρα για την υπόθεση, Χρήστου Καλογρίτσα.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Κατάθεση του Αντ. Λιανού στην προανακριτική επιτροπή για το Ν. Παππά

www.ertnews.grΠηγή ert.gr