Πριβέ εστιατόριο για εκλεκτή πελατεία – Πρόστιμα στον ιδιοκτήτη και τους πελάτες (video)

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο κόκκινο έχοντας θρηνήσει εκατοντάδες νεκρούς, ωστόσο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Οι αρχές εντόπισαν διαμέρισμα, ακριβώς πάνω από δημοφιλή ψαροταβέρνα, όπου λειτουργούσε ένα πριβέ εστιατόριο για εκλεκτούς πελάτες, και μοίρασαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Αστυνομικοί κύριο στόχο έχουν να ελέγχουν τα σημεία που υπάρχουν μαγαζιά, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο βασίζονται πολλές σε καταγγελίες και πληροφορίες για να εντοπίσουν πριβέ χώρους και σπίτια που γίνονται πάρτι και συγκεντρώνονται άτομα. Στις περιπτώσεις σπιτιών είναι αναγκαία η παρουσία εισαγγελέα.

Στα πλάνα του βίντεο φαίνεται ο πριβέ χώρος, ένα διαμέρισμα, που λειτουργούσε πάνω από την ψαροταβέρνα στην περιοχή της Καλαμαριάς. Διακρίνονται κάποιοι πελάτες να απολαμβάνουν θαλασσινά εδέσματα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 52χρονο ιδιοκτήτη και του επέβαλε 5.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ σε 4 θαμώνες αφού – σύμφωνα με πληροφορίες – κάποιοι πρόλαβαν να φύγουν από άλλη έξοδο.

Στην Άρτα, είχαν συγκεντρωθεί σε σπίτι 6 άτομα για να παίξουν πόκερ. Συνελήφθησαν και οι έξι, ενώ ο αιφνιδιαστικός έλεγχος έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Κατασχέθηκαν 900 ευρώ, 499 μάρκες και 4 τράπουλες ενώ επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και των 300 στους υπόλοιπους πέντε.

Στην Ορεστιάδα, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για άτομα που είχαν συγκεντρωθεί σε σπίτι. Εκεί επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ στον διοργανωτή και των 300 σε άλλα 9 άτομα που βρίσκονταν μαζί του.

Στην Κεντρική Μακεδονία, επιβλήθηκαν πρόστιμα των 3.000 ευρώ και των 300 ευρώ, καθώς είχαν συγκεντρωθεί 17 άτομα σε μνημόσυνο.

Για ιδιωτικές συναθροίσεις από τις 7 Νοεμβρίου έχουν βεβαιωθεί 1.708 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.062 άτομα.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

www.ert.grΠηγή ert.gr