ΠΟΥ: Να μην γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τάχθηκε κατά μιας γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού καθώς η επιβολή δεν είναι ο σωστός τρόπος, ειδικά με αυτόν τον εμβολιασμό», δήλωσε η ειδική εμβολιασμού της ΠΟΥ Κέιτ ο Μπράιαν στη Γενεύη.

Σημείωσε πάντως ότι μια σύσταση εμβολιασμού κατά του ιού θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε ορισμένους επαγγελματικούς τομείς όπως σε ένα φάρμακο εντατικής θεραπείας. Ωστόσο, υπάρχουν παραδείγματα στα οποία ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είχε το αντίθετο αποτέλεσμα και δεν οδήγησε σε υψηλότερο ποσοστό ανοσοποίησης στον πληθυσμό.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα να παρουσιάσουμε τα δεδομένα και τα οφέλη στους ανθρώπους και να τους αφήσουμε να αποφασίσουν για τον εαυτό τους», υπογράμμισε ο επικεφαλής διαχείρισης κρίσεων του Covid 19 Μαίκ Ραίαν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες πιστεύει ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη υπεύθυνη επιλογή μόλις το εμβόλιο είναι πλήρως διαθέσιμο.

Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση σχετικά με το εάν ο εμβολιασμός κατά του παθογόνου Sars-CoV-2 πρέπει να είναι υποχρεωτικός διεξάγεται διαφορετικά σε διαφορετικές χώρες.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

www.ert.grΠηγή: ert.gr