Νέο ρεκόρ ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε η Πολωνία, αφού το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλα 9.622.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι σε γυμναστήρια συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μετά τα καλά “μαντάτα” ραγδαία αύξηση

Η χώρα, η οποία είχε αρχικά επιτύχει στον έλεγχο της πανδημίας την άνοιξη, καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό, γεγονός που απειλεί το υπερφορτωμένο σύστημα υγείας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και επέβαλε το κλείσιμο σε γυμναστήρια και πισίνες, περιορισμό στις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων και τηλεκπαίδευση για πανεπιστήμια και Γυμνάσια.

click4more: Μέρκελ: Περιορίστε ταξίδια και κοινωνικές συναναστροφές!

Επίσης εξετάζει σχέδιο κατασκευής νέων νοσοκομείων και παροχή κινήτρων στους γιατρούς για την θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες φοβούνται απώλειες θέσεων εργασίας και εσόδων, έχουν ασκήσει κριτική στους νέους περιορισμούς και σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο των γυμναστηρίων πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της Βαρσοβίας κατά του κλεισίματος των γυμναστηρίων.

3.524 θάνατοι

Η Πολωνία έχει καταγράψει 167.230 κρούσματα κορονοϊού και 3.524 θανάτους.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι προσπαθεί να αποφύγει ένα καθολικό lockdown, αλλά ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό πιθανόν να είναι αναπόφευκτο αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

“Αν η κατάσταση είναι δραματική, το lockdown είναι η μοναδική λύση. Δεν θα έχουμε άλλους τρόπους να ελέγξουμε την κατάσταση”, δήλωσε στον ιδιωτικό σταθμό RMF ο λοιμωξιολόγος Κριστόφ Πιρτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

To άρθρο Πολωνία: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων – Διαμαρτυρία από εργαζόμενους σε γυμναστήρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr