Τέλος στη δράση πολυδαίδαλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων έβαλε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του κέντρου. Η αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις μελών της σπείρας που εκτός από διακίνηση ναρκωτικών, διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις.

Φιλοδοξούσαν να γίνουν οι κυρίαρχοι των Εξαρχείων τα μέλη της πολυεθνικής συμμορίας με τον Αλβανό αρχηγό που εξάρθρωσε μετά από πολύμηνη έρευνα η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Έγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Ο βασικός πυρήνας της ομάδας δρούσε με ορμητήριο και πεδίο δράσης τα Εξάρχεια. Στην ίδια περιοχή έκρυβαν και τις ναρκωτικές ουσίες που μετέφεραν σε αποθήκη στην οδό Ερεσού, με ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πέντε από τα βασικά μέλη της οργάνωσης είχαν τον ρόλο συντονιστή στην διακίνηση και οι υπόλοιποι λειτουργούσαν ως βαποράκια. Στις τηλεφωνικές τους επαφές χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις.

Στα σπίτια των συλληφθέντων και στις καβάτζες της οργάνωσης, βρέθηκαν 23 κιλά κάνναβη, 200 γραμμάρια ηρωίνης, νοθευτικές ουσίες, ζυγαριές ακριβείας, και 8.500 ευρώ.

Ένας από τους Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών διαπιστώθηκε πως το 2011 είχε σκοτώσει οδηγό ταξί στην Κυψέλη με κίνητρο την ληστεία. Επίσης δύο έλληνες είχαν κατηγορηθεί το 2010 φια φθορές στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Αναφορά στην εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ. του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή:ert.gr