Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η ολιγοήμερη αναβολή της παραίτησης του Θ. Παπαχριστόπουλου

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλεί η ολιγοήμερη αναβολή της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την έδρα του, και η επικείμενη αλλαγή της ρύθμισης που αφορά τις κοινοβουλευτικές ομάδες, ακόμα και αν έχουν χάσει τον αριθμό των βουλευτών που προβλέπεται.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εξετάσει την τροποποίηση διατάξεων που αφορούν σε κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες παύουν να υφίστανται. Πιθανότερο σενάριο είναι οι αλλαγές αυτές να αφορούν μόνο σε επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών αυτών Ομάδων. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τον κ.Παπαχριστόπουλο να παραμείνει βουλευτής των ΑΝΕΛ μέχρι να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Για πρωτοφανή ευτελισμό του κοινοβουλίου από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, μίλησε η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί τον πρόεδρο της Βουλής να μην συναινέσει σε μεθοδεύσεις, και να κάνει λόγο για «πλειοψηφία της γκαζόζας» στη Βουλή.

Πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός είναι να έχεις κάνει αντιπρόεδρο έναν απόκληρο του ΛΑ.Ο.Σ, που αναπαράγει χυδαιότητες και ψεύδη περιθωριακών και ακροδεξιών εντύπων, απάντησε το Μαξίμου, αναφερόμενο στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Μαλδίβες. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο κ.Παπαχριστόπουλος θα κάνει αυτό που θεωρεί σύμφωνο με τη συνείδηση του και υπέρ του συμφέροντος της χώρας.

Οι ΑΝΕΛ δεν θέλουμε χάρη από κανένα, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, και κάλεσε τον Θ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει άμεσα την έδρα του, όπως και τον Τέρενς Κουίκ που θα την λάβει ως επιλαχών, αν αποφασίσει να παραμείνει υπουργός.

Σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ, ζητώντας από τα στελέχη του Κινήματος να μην ρίχνουν νερό στον μύλο των αντιπάλων.

Αντίθετος με την προωθούμενη τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «κοινοβουλευτικές ομάδες με 2 και 3 βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν, ούτε μπορούν να συγκροτούνται με δανεικούς βουλευτές».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Δεν παραδίδει ακόμη την έδρα του ο Παπαχριστόπουλος-Τη Δευτέρα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr