Πολιτική αντιπαράθεση για την δήλωση Τσίπρα περί «αρμών της εξουσίας» (video)

Πόλεμος δηλώσεων ξέσπασε με αφορμή τη δήλωση Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν ξανακερδίσει τις εκλογές πρέπει να ανακτήσει τους αρμούς της εξουσίας. Έντονα αντέδρασαν κυβέρνηση και Κίνημα Αλλαγής.

Πολιτική σύγκρουση πυροδότησε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξανακερδίσει τις εκλογές θα αποκτήσει τον έλεγχο όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας.

«Η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι «την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού (…) Και ότι στόχος του είναι ένας «δεύτερος γύρος» για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας.

Εμμένει ο Αλέξης Τσίπρας στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές της περιόδου διακυβέρνησής του, σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ. «Όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία», αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Στο κλείσιμο των εργασιών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  ο Αλ.Τσίπρας, απάντησε στην δριμεία κριτική που του άσκησαν κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ. «Έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους, να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα ΜΜΕ, είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Αντωνιάδη

www.ert.grΠηγή ert.gr