Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα, απαντάμε σε όλες σας τις ερωτήσεις και απορίες για την μόδα, το στιλ, αλλά και το shopping.

Kαι αυτή την εβδομάδα συγκεντρώσαμε όλα όσα σας απασχολούν και σας δίνουμε έξυπνες, κομψές και οικονομικές λύσεις και προτάσεις.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι γάμοι και οι βαπτίσεις στις οποίες είμαστε καλεσμένες μας προβληματίζουν. Τι να φορέσουμε και πώς να είμαστε κομψές στην ζέστη; 

Όλα τα ερωτήματα απαντώνται εδώ.

Π.Λ. Πελαγία γεια σου. Σε είδα στα social media το Σαββατοκύριακο με ένα πολύ ωραίο φόρεμα που είπες ότι το έφτιαξες μόνη σου. Είναι εύκολο; Δώσε μας τα φώτα σου!

Δεν θα σου πω πως είναι δύσκολο γιατί δεν είναι, απλά πρέπει να έχεις κέφι και μια καλή μοδίστρα.

Εμένα με οδήγησε ένα πολύ παλιό ύφασμα της γιαγιάς μου που έμοιαζε με φόδρα, τόσο λεπτό, και σκέφτηκα να φτιάξω ένα κιμονό φόρεμα. Η σκέψη ήταν απλή, αρχίσαμε να το φτιάχνουμε και αμέσως είδαμε με την μοδίστρα ότι χρειάζεται το ύφασμα να γίνει διπλό για να μην φεγγίζει. Εν συνεχεία κατάλαβα ότι θα ήταν πολύ άδειο και αγόρασα δαντέλα μπορντό για να το διακοσμήσουμε. Σκέφτηκα να τρέχει σαν νερό από πάνω μέχρι κάτω και πλάι και η μοδίστρα την έκοψε σε αυτό το σχήμα. Το κιμονό φόρεμα κλείνει με δύο τρόπους, ο ένας εμφανίζει και τις 2 δαντέλες ενώ ο δεύτερος κρύβει την κάτω στο εσωτερικό. Για να μην πετάμε τίποτα, χρησιμοποιήσαμε δαντέλα αντί για κουμπί για το κλείσιμο του μανικιού ¾ . Αυτά κάναμε εν ολίγοις! Με πολύ κέφι ξαναλέω και 3-4 πρόβες. Αυτό το φόρεμα επέλεξα για να γίνω κουμπάρα νιώθοντας 100% εγώ και πολύ χαρούμενη που τα υφάσματα της γιαγιάς μου, που ήταν δώρα από συγγενείς που πήγαιναν Αμερική, έγιναν κάτι όμορφο από το να είναι διπλωμένα για χρόνια σε μια σακούλα.

 

 

 

 

 

 Πηγή:bovary.gr