Μπορεί ο κορονοϊός να έχει χτυπήσει την πόρτα και της Ρωσίας και τα κρούσματα στη Μόσχα να ξεπερνούν τα χίλια, όμως ο κόσμος δεν δείχνει να αγχώνεται.

Έτσι παρά τους περιορισμούς για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός και τα κλειστά καταστήματα και χώρους ψυχαγωγίας, πολλοί πολίτες στη Μόσχα βγαίνουν κανονικά στους δρόμους και αψηφούν τα μέτρα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα Κυριακή πως η επιδημία του κορονοϊού εισήλθε σε μια νέα φάση καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα υπερέβη τα 1.000.

Όμως τουλάχιστον 52.00 άνθρωποι στη Μόσχα βγηκαν για βόλτα στα πάρκα της πόλης ενώ πολλοί ηλικιωμένοι έκαναν μεγάλες αποστάσεις με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

«Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού έχει εισέλθει σε μια νέα φάση. Περισσότερα από 1.000 κρούσματα της ασθένειας έχουν ήδη καταγραφεί στη Μόσχα. Κανείς δεν είναι προστατευμένος [από τον ιό]», έγραψε ο Σομπιάνιν.

«Το παράδειγμα των αξιολύπητων ιταλικών και ισπανικών πόλεων, ακόμη και της Νέας Υόρκης, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, είναι μπροστά στα μάτια όλων.»

Ο επίσημος απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 270 μέσα σε 24 ώρες φθάνοντας συνολικά τα 1.534. Εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορονοϊού, επτά από τους οποίους στη Μόσχα.

To άρθρο Ποιος κορονοϊός; Αγνοούν τις απαγορεύσεις και βγαίνουν για βόλτες στη Μόσχα δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr