Ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση  για τη μεταφορά διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ασκήθηκε σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του σχετικά με την υπόθεση του «Noor 1».
Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησε η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα για σκέλος της υπόθεσης του ναρκοπλοίου στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα που αφορούσαν την χρηματοδότηση του.

Η δίωξη στρέφεται, εκτός από τον εφοπλιστή, και σε βάρος του πρώην διευθύνοντα σύμβουλου της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκου Συντιχάκη, του δικηγόρου  Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της, ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς .

Μάλιστα, ο δικαστικός λειτουργός καλείται μετά από σχετική παραγγελία, να διερευνήσει το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της λαθρεμπορίας καυσίμων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή:ert.gr