Μόλις έγινε γνωστό ότι το διάσημο indie pop συγκρότημα «Florence and the Machine» θα έφτανε στο Ηρώδειο για μια συναυλία, ενθουσιασμός κατέλαβε τους Αθηναίους -κι όχι μόνο.

Το αποτέλεσμα ήταν τα εισιτήρια να πουληθούν από την πρώτη ώρα και να προστεθεί και δεύτερη μέρα ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό της αέρινης Florence Welch. Ακόμα και τότε όμως οι φαν που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο χαρτάκι, άρχισαν να διαμαρτύρονται στα social media, πείθοντας τελικά τους παραγωγούς να προσθέσουν ακόμα μία μέρα, κλείνοντας αυτή τη φορά στο γήπεδο του Γαλατσίου.

Βέβαια ανάλογα φαινόμενα για την Florence έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του πλανήτη, κάνοντας πολλούς να λένε ότι η Βρετανίδα νεράιδα της μουσικής έχει κάνει σκόνη την Lady Gaga. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την Florence τόσο ξεχωριστή; Σίγουρη πρόκειται για μια εξαιρετική τραγουδίστρια και ιδιοσυγκρασιακή perfomer που ξέρει να ξεσηκώνει το κοινό και να κάνει εντύπωση, χωρίς να καταφύγει σε κιτς υπερβολές, που πολλές ομότεχνοι της υιοθετούν για να προκαλούν.

Το boho στυλ της, τα κόκκινα μαλλιά της που την κάνουν να μοιάζει με ξωτικό και η εξωπραγματική της γοητεία  σίγουρα μαγνητίζουν το βλέμμα, όμως η βασική της διαφορά από όλες τις άλλες τραγουδίστριες είναι ο προσωπικός χαρακτήρας των τραγουδιών της. Η ίδια άλλωστε μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον ακαδημαϊκών ήθελε πάντα να μιλάει μέσα από τη μουσική της για οικουμενικά θέματα, όπως ο θάνατος και ο έρωτας. Ακολουθώντας μάλιστα την συμβουλή της Taylor Swift, κολλητή της φίλη, που της είπε ότι πρέπει να γράφει τραγούδια για τη ζωή της, η Florence αποφάσισε να γίνει τολμηρή και να μεταγράψει σε στίχους όσα την πονάνε, όπως έκανε παλιότερα και η Amy Winehouse.

Πηγή:bovary.gr