ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπ. Εσωτερικών

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 οι δήμοι, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν τη δυνατότητα να μην συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των δήμων της δυτικής Αττικής, που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη θεομηνία, καθώς αυτές τις μέρες προτεραιότητα έχει η προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την μη κατάργηση των Σχολών ΤΕ Προσχολικής Αγωγής, καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

Στις 12:00, θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών (στη Σταδίου) με βασικά αιτήματα την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.
Συγκεντρώσεις διοργανώνει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπ. Εσωτερικών