ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μπαράζ κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα (video)

Μπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους, οι οποίοι αντιδρούν στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Με γενικές συνελεύσεις, πανελλαδικές απεργίες και συγκεντρώσεις που εξήγγειλαν, δεν θα λειτουργήσουν οι δημοτικές υπηρεσίες από αύριο έως και την Πέμπτη.Αναλυτικότερα:

– Τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

– Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

– Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

– Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε συλλαλητήριο και πορεία, πετώντας σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράκληση στους Αθηναίους να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους, απευθύνει ο δήμος, λόγω της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ,.

Πηγή: ΕΡΤ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr