Το ζήτημα της μετεγκατάστασης, αλλά και τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προβληματίζει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και για το λόγο αυτό απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο ζητώντας συνάντηση.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, προβλέπεται η απομάκρυνση της αμυντικής βιομηχανίας και η μετεγκατάσταση στο χώρο εννέα υπουργείων και εξοικονόμηση σημαντική πόρων από ενοίκια κτηρίων. Ο χρονικός ορίζοντας είναι μέχρι το 2026 και ο χώρος είναι έκτασης 170 στρεμμάτων. Παράλληλα προβλέπεται και πνεύμονας πρασίνου με 80 στρέμματα και 40 σε κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες.

Αναλυτικά η επιστολή

Προς
Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ.Ν.Παναγιωτόπουλο

Kοινοποίηση: Σωματείο ΕΑΣ Υμηττού
Θέμα: Μετεγκατάσταση Σ.Ε Υμηττού των ΕΑΣ ΑΒΕΕ
Κύριε Υπουργέ,
Οι εργαζόμενοι στα Ε.Α.Σ βρίσκονται υπό καθεστώς ανασφάλειας λόγω της Μετεγκατάστασης του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού των ΕΑΣ, διότι δεν υπάρχουν σαφείς εξαγγελίες και δεσμεύσεις για το μέλλον των εργαζομένων σε αυτό, αλλά και για την συνέχιση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής.
Κύριε Υπουργέ,
Συνυπογράφουμε το αίτημα των εργαζομένων και ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και να δηλώσετε τις θέσεις σας γι΄αυτό το φλέγον πρόβλημα που αφορά και τις θέσεις εργασίας αλλά και τη λειτουργία μιας μονάδας αναγκαίας για την Άμυνα της χώρας.
Στηρίζουμε την 3ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στις 14 Ιουλίου 2022 και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από τι 10:00 – 13:00 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Για την Ε.Ε της Π.Ο.Ε.Μ
Ο Πρόεδρος, Ο Γ.Γραμματέας

Παναγιώτης Δούκας, Μάρκος Κοντιζάς

Σχετικές ειδήσεις

Στο Υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων την Πέμπτη 23/6

ΓΣΕΕ: Να στηριχθεί η αμυντική βιομηχανία και οι εργαζόμενοι σε αυτήν

KINAΛ και ΜΕΡΑ 25 για την αμυντική βιομηχανία

KKE: Η κυβέρνηση διαλύει την αμυντική βιομηχανία

Κ. Μητσοτάκης: Μεταστέγαση 9 υπουργείων – Νέο πάρκο στον Υμηττό

ΓΣΕΕ: Να στηριχθεί η αμυντική βιομηχανία και οι εργαζόμενοι σε αυτήν

KINAΛ: Απαιτείται επιχειρησιακό σχέδιο για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα επισκέφθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία για το μέλλον της

www.ertnews.grΠηγή ert.gr