Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση για σήμερα  Τετάρτη 23 Ιουνίου πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ με στάση εργασίας 7πμ – 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 9πμ και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει  στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι των Υγειονομικών Μονάδων (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ) και των Προνοιακών Μονάδων έδωσαν και τη ζωή τους για να σώζουν ζωές ασθενών κατά την πανδημία, χωρίς ξεκούραση με ωράρια εργασίας εξαντλητικά αντιμέτωποι με τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος. Ωστόσο, η μείωση των δαπανών Υγείας που είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων μειωμένοι εφέτος κατά 20% και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 1 δις ευρώ.

Οι υγειονομικοί ζητούν να γίνουν άμεσες προσλήψεις στην Υγεία καθώς και ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000 και οι δυσχέρειες από τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό εμφανείς. Μεγάλες λίστες αναμονής για ΜΕΘ παρά την αύξηση των κλινών, αναφέρει στην ανακοινωση της η ΠΟΕΔΗΝ .Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της, οι συμβασιούχοι των νοσοκομείων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

 

www.ertnews.grΠηγή ert.gr