Κάλεσμα στον κλάδο των υγειονομικών να πάρουν μέρος την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 στην 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει η ΠΟΕΔΗΝ και συγκεκριμένα στις συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00πμ για την Αττική & για την περιφέρεια όπου αποφασίζουν τα κατά τόπους νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «Ο εφετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την υπερπροσπάθεια των υγειονομικών πάνω από δύο χρόνια να καταπολεμήσουν την πανδημία και τις άλλες ασθένειες σε αντίξοες συνθήκες αντιμέτωποι με τις σοβαρές παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η ακρίβεια τσακίζει εξανεμίζοντας τους πενιχρούς μισθούς που λαμβάνουμε. Τα χειροκροτήματα σώπασαν και μαζί με αυτά σώπασαν και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων κ.α.
7.500 συνάδελφοι βρίσκονται υπό το καθεστώς της αναστολής εργασίας. Μέτρο χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος καθ’ ότι έπαψε να ισχύει το κάθε περιοριστικό μέτρο.
Θα είμαστε αύριο όλοι στο δρόμο διεκδικώντας βελτίωση των συνθηκών εργασίας και νοσηλείας στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια. Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Διεκδικούμε:
-Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ
-Άρση αναστολών
-Έξω οι εργολάβοι – παράταση συμβάσεων – νέες ΣΟΧ
-Μονιμοποίηση συμβασιούχων
-Ένταξη ΒΑΕ
-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς – επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
-Καμία περικοπή στον ανθυγιεινό επίδομα – επέκταση
-Επαγγελματική νόσος – εργατικό ατύχημα».

www.ertnews.grΠηγή ert.gr