Τα λάθη (και ειδικά τέτοια λάθη) πληρώνονται και η Volkswagen το έμαθε καλά! Γιατί έδωσε 9,8 δισ. δολάρια σε διακανονισμούς και για αποζημιώσει Αμερικανούς που είχαν αγοράσει αυτοκίνητά της χωρίς να γνωρίζουν πως αυτά μόλυναν την ατμόσφαιρα!

Το ποσό «μαμούθ» που πλήρωσε η Volkswagen ανακοίνωσε Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).

Η Volkswagen συμφώνησε να αγοράσει πίσω ή να επισκευάσει περισσότερα από 550.000 οχήματα που είχαν κινητήρες πετρελαίου, αφού παραδέχτηκε το 2015 ότι χρησιμοποιούσε μυστικό λογισμικό, που άλλαζε τα δεδομένα εκπομπής ρύπων.

Η FTC στην τελική αναφορά της για τους διακανονισμούς ανακοίνωσε ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 86% των καταναλωτών που είχαν νομικές αξιώσεις από την Volkswagen επέλεξαν να επιστρέψουν το όχημά τους μέσω επαναγοράς ή πρόωρης λήξης μιας συμφωνίας μίσθωσης, παρά την επιλογή της επισκευής.

Η γερμανική εταιρία πλήρωσε ποσά μεγαλύτερα των 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους Αμερικανούς καταναλωτές, ενώ ο προμηθευτής των πετρελαιοκινητήρων στην VW, Robert Bosch, κατέβαλε ποσά μεγαλύτερα των 300 εκατομμυρίων δολαρίων στους αγοραστές των οχημάτων της VW με τους προβληματικούς πετρελαιοκινητήρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΠηγή:newsit.gr