Πιτσιόρλας : Να αποφύγουμε πάση θυσία νέο πρόγραμμα

Δηλώσεις για την οικονομική κατάσταση, την επόμενη μέρα των μνημονίων αλλά και τα εθνικά θέματα, έκανε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος τάχθηκε κατά της πιστοληπτικής γραμμής.

Επί του θέματος ο κ. Πιτσίορλας δήλωσε πως, «Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε προβλέψεις για το εάν θα πετύχουμε χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή δεν θα πετύχουμε, αλλά στόχος μας πρέπει να είναι να μην έχουμε κανενός είδους τέτοια εξάρτηση από τον Αύγουστο και μετά.»

Έκανε λόγο για ένα «νέο ξεκίνημα» της χώρας και αναφέρθηκε στο ζήτημα της φορολογίας.

«Ελπίζω να τελειώσουμε το καλοκαίρι με τα προγράμματα διάσωσης και να βγούμε ξανά να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας. Κεντρικό είναι το θέμα της φορολογίας. Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε με μεγαλύτερη αυτονομία από ότι σήμερα».

Σε ότι αφορά την έξοδο από τα μνημόνια ο Υφυπ. Οικονομίας διατύπωσε τον στόχο της κυβέρνησης ο οποίος, όπως είπε, είναι, «να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα, διότι νέο πρόγραμμα με τη μία ή την άλλη μορφή σημαίνει αυξημένη και πάλι εποπτεία και αδυναμία δική μας να διαμορφώσουμε νέο μίγμα πολιτικής».

Αναφορές, έκανε ο κ. Πιτσιόρλας και για τα εθνικά θέματα και για την κατάσταση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

«Πυκνώνουν σύννεφα σε όλη την περιοχή και οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και κυρίως οφείλουμε να διαμορφώσουμε μια στρατηγική αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων με μεγάλη ψυχραιμία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε μάλιστα πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώκει την «σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή χωρίς βεβαίως να υποχωρούμε στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπενθυμίζοντας την φράση του Ζίγδη, ότι «με παλικαρισμούς τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται».

Τέλος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση δήλωσε πως θα πρέπει «να αποφύγουμε να μετατρέψουμε τα θέματα αυτά σε πεδίο αντιπαράθεσης ποιος είναι πιο πατριώτης, πιο αποφασιστικός. Πρέπει να είμαστε όλοι σε μια γραμμή σταθερότητας, ψυχραιμίας και να ξέρουμε ότι η ένταση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των άλλων, όχι τα δικά μας».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος ΤσιμπίδαςΠηγή:ert.gr