Μιας και το καλοκαίρι φτάνει πια στο τέλος του, ξεκινάμε δειλά δειλά να κάνουμε το εποχιακό ξεκαθάρισμα της ντουλάπας. 

Τα λινά παντελόνια και τα σατέν φορέματα αντικαθίστανται από μαύρα ζιβάγκο και τζιν. Τα πέδιλα και τα mules δίνουν τη θέση τους στα μποτάκια ενώ τα ελαφριά ζακετάκια θα «κάνουν χώρο» για τα Blazer και -αργότερα- τα χοντρά μάλλινα παλτό. 
Κάπου εδώ θα πρέπει να βρούμε και μία θέση στα ράφια, για μια τάση που εμφανίστηκε στις εβδομάδες μόδας και στα high end brands και μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Δεν πρόκειται για κάποιο νέο χρώμα ή για μια ιδιαίτερη γραμμή. Ούτε για κάποιο στιλιστικό τρικ που είδαμε στους δρόμους του Λονδίνου, αλλά για έναν τύπο υφάσματος που δεν θα περιμέναμε ποτέ να κάνει μια τόσο μεγάλη είσοδο στον χώρο της μόδας. 

Το έχουμε πιθανότατα σε κάποια τσάντα μας, ή σε ένα γιλέκο που αγοράσαμε πριν χρόνια σε κάποιο ταξίδι στη βόρεια Ευρώπη. Το καπιτονέ. Το ύφασμα που μέχρι τώρα βρισκόταν κυρίως μέσα από μπουφάν, βγαίνει από την αντίθετη πλευρά κάνοντας κάθε κομμάτι να δείχνει μίνιμαλ. 

Πρόκειται ουσιαστικά για το ράψιμο δύο στρωμάτων υφάσματος ανάμεσα στα οποία μπαίνει επένδυση. Η τεχνική χρονολογείται από την Αρχαία Αίγυπτο και εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες. 

 

 

 

Το είδαμε στην εβδομάδα της Νέας Υόρκης από τον οίκο Bottega Veneta, τόσο σε φούστες και παπούτσια, όσο και σε παλτό και σακάκια.

Το βλέπουμε καθημερινά στο Instagram ανεξάρτητων σχεδιαστών που αγκάλιασαν την τάση. 

Bottega Veneta

Πηγή:bovary.gr