Τη στήριξή του στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας έδειξε έμπρακτα το ελληνικό κοινό, εξαντλώντας τα εισιτήρια της συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της ανέγερσης του Μαιευτηρίου της Μαριούπολης.

Το «παρών» στη συναυλία έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Λεωνίδα Καβάκο και τους μουσικούς συνεργάτες του για την πολύ ευγενική τους προσφορά να διοργανώσουν αυτήν την συναυλία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ανέγερση του μαιευτηρίου το οποίο βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη», δήλωσε ο ίδιος κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη: «Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος έχει το θάρρος της γνώμης του και πράγματι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις ούτε γενικόλογες τοποθετήσεις ότι δήθεν είμαστε με την ειρήνη. Εδώ υπάρχει αμυνόμενος και είναι η Ουκρανία, υπάρχει επιτιθέμενος και είναι η Ρωσία. Και εύχομαι και ελπίζω σήμερα το βιολί του Λεωνίδα να ακουστεί πιο δυνατά από τις βόμβες της Ρωσίας και το μήνυμά του να φτάσει και να δώσει μία ένεση στήριξης στη μαρτυρική Μαριούπολη».

#tdi_1_656 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2022/04/25573091-160×120.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_656 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2022/04/25573090-160×120.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Στη συναυλία συνέπραξαν οι Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Ηλίας Λιβιεράτος (βιόλα) και Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πετρίν (τσέλο).

Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Το πρόγραμμα

  • Johannes Brahms
  • Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 60
  • Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, έργο 25

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.grΠηγή ert.gr